Βιογραφικό

Έπειτα από την ολοκλήρωση των προπτυχιακών της σπουδών στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, η Κέλλη Σπυριδάκη απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία από το πανεπιστήμιο René Descartes στο Παρίσι (Master Professionnel-Université Paris 5). Η εξειδίκευση της περιλαμβάνει αναπτυξιακά θέματα από τη βρεφική ηλικία ως την εφηβεία αλλά και τις αντίστοιχες ψυχικές διαταραχές καθώς και τις προβληματικές που αφορούν την οικογένεια.

Η κλινική της εκπαίδευση συνεχίζεται έως και σήμερα μέσω της παρακολούθησης επιστημονικών σεμιναρίων που αφορούν θέματα και τεχνικές της ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας καθώς και μέσω συνεχιζόμενης κλινικής εποπτείας.

Από το 2009 εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων, παιδιών και εφήβων τόσο ιδιωτικά όσο και σε κέντρα ειδικών θεραπειών ως μέλος διεπιστημονικής ομάδας. Εργάζεται συστηματικά με ενήλικες που παρουσιάζουν - μεταξύ άλλων- άγχος, κατάθλιψη και δυσκολίες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις όπως επίσης και με παιδιά/ εφήβους που εμφανίζουν συναισθηματικές δυσκολίες και δυσκολίες συμπεριφοράς και τους γονείς τους.

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με διαφορετικές δομές ψυχικής υγείας (Δημοτικά Πολυϊατρεία, Ιατρο-Ψυχολογικό κέντρο για παιδιά και εφήβους, Ψυχιατρική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου, Κέντρο ημέρας για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές) κάτι που της επέτρεψε να εμπλουτίσει την κλινική της εμπειρία σε ποικίλα θεραπευτικά πλαίσια.

Επιπλέον, έχει εργαστεί στον τομέα της αποκατάστασης μαθησιακών και αναπτυξιακών δυσκολιών ενώ έχει ασχοληθεί και με την πραγματοποίηση βιωματικών ομάδων στα πλαίσια εξωτερικής συνεργασίας με δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής.

Τέλος, μέρος της επαγγελματικής της δραστηριότητας έχει υπάρξει και η έρευνα σε ιδιωτική ερευνητική εταιρεία με αντικείμενο την στάθμιση προβολικού εργαλείου σε διάφορες χώρες του κόσμου, τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων και τη διεξαγωγή σεμιναρίων.

Κατέχει άδεια ασκήσεως ψυχολόγου από τη Νομαρχία Αθηνών με αριθμό 3431/2007.