Θέματα

Εδώ θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη θεραπευτική διαδικασία και την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας. Για περισσότερο εξειδικευμένα θέματα που αφορούν τους ενήλικες ή τα παιδιά, τους εφήβους και τους γονείς επιλέξτε παρακάτω.

Πρόκειται για μια μορφή ψυχοθεραπείας που βασίζεται στην ψυχαναλυτική θεωρία και τεχνική αλλά διαφέρει από την κλασσική ψυχανάλυση ως προς τη συνολική διάρκεια της θεραπείας, τη συχνότητα των συνεδριών και το θεραπευτικό πλαίσιο. Πιο συγκεκριμένα, στις ψυχοδυναμικές συνεδρίες ο θεραπευόμενος δεν ξαπλώνει στο ντιβάνι αλλά κάθεται πρόσωπο με πρόσωπο προς το θεραπευτή.

επιλογή_θεραπευτή

Η επιλογή του κατάλληλου για εμάς ψυχοθεραπευτή είναι κομβικής σημασίας για την έκβαση της ψυχοθεραπείας μας. Αλλωστε, οι περισσότερες έρευνες συνηγορούν στο ότι η καλή ποιότητα της θεραπευτικής σχέσης είναι πολύ πιο καθοριστική για το αποτέλεσμα από ότι οι διάφορες θεραπευτικές κατευθύνσεις και τεχνικές.

Όπως είναι φυσικό, όταν κανείς απευθύνεται για πρώτη φορά σε ψυχολόγο μπορεί να έχει αμφιβολίες ή απορίες σχετικά με το αν θα μπορέσει να βοηθηθεί μέσα από την ψυχοθεραπεία.